Ingrediencie:
- 5 vajíčok
- 1/3 šálky kryštálového cukru
- 1 šálka ryžovej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 polievková lyžica medu
- 1 polievková lyžica holandského kakaa
Postup
- Celé vajíčka rozmixujeme s cukrom na nadýchanú penu, bude to trvať zhruba 5 minút s mixérom.
- Do cesta preosejeme múku s práškom do pečiva. Múka po premiešaní môže zostať na spodku misy, preto miešajte veľmi dôkladne.
- Potom už jednoducho pridáme 1 lyžicu medu a máme cesto.
- Odoberieme si jednu šálku cesta, primiešame do nej kakao.
- Vystelieme plech papierom na pečenie a biele cesto opatrne nalejeme do formy, potom pridáme kakaové cesto.
- Pečieme pri teplote 180°C až do zlatista – trvá to približne 15 minút.
- TIP – do cesta pred pečením môžete pridať čučoriedky, cesto tak bude oveľa šťavnatejšie 🙂
- Dobrú chuť!